Lunchen of dineren? Reserveer direct!
(Zondag en maandag zijn wij gesloten)

0183 699 736

Allround medewerker bediening M/V

 

Metropole is een unieke locatie in het stadshart van Gorinchem. Sinds 1 juni 2016 is Metropole een samenwerkingsverband tussen B-ALL en Syndion waarin een gezamenlijke verantwoordelijkheid ligt voor de commerciële exploitatie van het bedrijf en het coachen en trainen van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om Metropole commercieel verder door te ontwikkelen is het concept geïntroduceerd genaamd “Lokaal Lekker!”, waarin gebruik wordt gemaakt van zoveel mogelijk lokaal, duurzaam geproduceerde ingrediënten en producten.

 

Omschrijving functie:

Wij verwachten dat je ervaring hebt met; dienstverlening in het algemeen en het reageren op de verwachtingen en wensen van de gast in het bijzonder. Je neemt (tafel)reserveringen aan, ontvangt gasten bij binnenkomst, begeleidt en adviseert ze bij hun menukeuze, serveert gerechten en dranken uit en rekent met hen af. Daarnaast wordt er een pro actieve coachende houding van je verwacht, om de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de juiste kennis en vaardigheden van het Horeca vak bij te brengen.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

  • verzorgen van mise en place, zoals dekken/klaarmaken van tafels, klaarleggen van bestek en tafellinnen, e.d., assisteren bij de opbouw van zalen (recepties en partijen).
  • ontvangen en placeren van gasten, opnemen van bestellingen en geven van informatie, waar nodig raadplegen van de leidinggevende of de keuken over bijzondere wensen van gasten.
  • beheren van de gebruiks- en verbruiksvoorraad (linnengoed, servies, glaswerk, bestek, warmhouders e.d.) en de materialen voor het ‘werken aan tafel’.
  • signaleren van verwachte tekortkomingen en gebreken, zodat de voortgang niet in gevaar komt.
  • doorgeven van bestellingen aan keuken of buffet, zo nodig zelf klaarmaken van bestellingen (inschenken van dranken, klaarmaken van kleine gerechten/snacks e.d.), aanvoeren en klaarzetten van (ontbijt)buffetten, serveren van gerechten, dranken, bedienen tijdens recepties en partijen.
  • controleren, afdragen en verantwoorden van ontvangen gelden, opmaken van rekening en afrekenen met gasten.
  • aannemen/noteren van tafelreserveringen, afstemmen met leidinggevende in geval van bijzonder vragen of verwachte problemen met de tafelbezetting.
  • op- en afruimen na afloop, opruimen/schoonmaken van publieksruimten en werkruimten.
  • het toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo en HACCP en werk- en presentatiemethoden (huisstijl).
  • creatieve, meedenkende blik op de doorontwikkeling van het concept “Lokaal Lekker”
  • het inwerken en sturen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in de bediening, pro actieve houding ten aanzien van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • ondersteunen van en meedenken in rapportage van de ontwikkeldoelen van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Functie eisen:

  • MBO niveau 3 werk- en denkniveau en
  • is aantoonbaar opgeleid en gediplomeerd in het Horeca vak
  • inzicht in de (wettelijke) voorschriften op het gebied van veiligheid en (sociale) hygiëne.
  • kennis van de bedrijfsregels en kaders van de bedrijfsformule.
  • is gastgericht en representatief, weet hoe te coachen en te instrueren en is altijd op kwaliteitsverbetering gericht.
  • weet hoe te plannen en te organiseren, toon inzet, voelt zich nauw betrokken bij de formule en werk met een oog voor detail, geduldig en communicatief vaardig, commercieel- en servicegericht.
  • pré's bij de sollicitatie: ervaring met werken met collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt

 

Wij bieden:

Een speciale werkomgeving met unieke collega's en afwisselend werk. Het salaris zal conform de functie volgens het arbeidsvoorwaarden regelement KHN ingedeeld worden. Het gaat om een contract van 20 - 24 uur  voor de duur van 1 jaar met mogelijk vast dienstverband.

 

 

Geïnteresseerd in deze functie?

Stuur je motivatie brief en cv per e-mail naar jeroen@metropole-gorinchem.nl. O.v.v. Vacature Metropole Allround medewerker bediening. Sluitingsdatum is 31 maart 2018. gesprekken zullen plaats vinden in de week van 9 april 2018. Vragen of informatie via jeroen@metropole-gorinchem.nl of op 06-57714146.